سهمیه المپیاد در کنکور
بسیاری از دانش آموزان هر ساله در بخش های مختلفی با شرکت در آزمون المپیاد با یکدیگر به رقابت می پردازند.
سازمان کشف و پرورش استعدادهای درخشان نیز به منظور ایجاد انگیزه در میان دانش آموزان علاوه به بر جوایز مختلف، برای مدال آوران سهمیه های مختلفی نیز در نظر گرفته است.
اگر شما هم جزء این نفرات برتر در المپیادهای کشوری در رشته های مختلف برگزار شده می باشید و یا برای مدال آوری در این بخش ها برنامه ریزی کردید، با مطالعه این متن می توانید از سهمیه المپیاد در کنکور و تاثیر آن در پذیرش خود مطلع گردید.
هرآنچه باید درباره سهمیه المپیاد در کنکور بدانید!
دانش آموزانی که در المپیادهای دانش آموزی موفق به کسب مدال شده باشند، می توانند در صورت داشتن تمام شرایط مختلف این امر، از سهمیه المپیاد در کنکور سراسری پیش روی خود بهره ببرند.
دانش آموزانی که موفق به اخذ مدال طلا (رتبه اول) در آزمون هایی که معافیت کنکور دارند، شده باشند، مطابق بخشنامه های صادره از سوی وزارت علوم، می توانند در رشته محل های گروه آزمایشی خود بدون کنکور در ظرفیت های مازاد تعلق گرفته پذیرش شوند.
این امتیاز ویژه می تواند برای بسیاری از دانش آموزان انگیزه زیادی برای شرکت در این رقابت ها ایجاد نماید، لذا لازم به ذکر است که شرکت در این رقابت نباید به مطالعه دروس شما برای آزمون سراسری لطمه وارد نماید.
مقام های دوم و سوم که دارندگان مدال های نقره و برنز به حساب می آیند نیز از سهمیه المپیاد در کنکور بی بهره نخواهند بود.
المپیاد های دانش آموزی که سهمیه کنکوری دارند
المپیاد های دانش آموزی که معافیت کنکور دارند شامل موارد زیر است:
ادبی
ریاضی
زیست شناسی
شیمی
نجوم و اخترفیزیک
کامپیوتر
فیزیک
در رشته های ذکر شده به تعداد 18نفر در رشته ادبی، به 12نفر در رشته ریاضی، به 10نفر در رشته های فیزیک و نجوم و به 8نفر در رشته های زیست، شیمی و کامپیوتر مدال طلا تعلق می گیرد. همچنین به دو برابر این تعداد در هر رشته مدال نقره و برنز تعلق می گیرد. به عنوان مثال رشته ریاضی 24نفر مدال نقره و 24نفر مدال برنز تعلق می گیرد.
سایر سهمیه ها المپیاد در کنکور برای تحصیل در مقاطع بالاتر
هم چنین مطابق بخش نامه اعلام گردیده از سوی وزارت آموزش و پرورش به بخش های مختلف از جمله سازمان سنجش، دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی و پژوهشی:
متقاضیان می توانند از این تسهیلات در بخش های دیگر نیز به طرق زیر استفاده نمایند و از تأثیر المپیاد در کنکور مقطع خود بهره مند گردند.
ماده 1: برگزیدگان علمی حائز شرایط زیر می توانند در آزمون سراسری ورود به دوره بالاتر با کسب حد نصاب علمی 90درصد نمره آخرین نفر قبولی در هر کد رشته محل مورد نظر خود به یکی از دانشگاه های کشور به صورت ظرفیت مازاد در سال جاری پذیرش گردند:
الف: دوره کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته(
1- دانشجویان نمونه کشوری در مقطع کاردانی
2- دارندگان مدال های مختلف المپیاد های علمی دانش آموزی (در رشته هایی غیر از موارد مذکور هم چون المپیاد هندسه، کانگورو و…) به منظور استفاده از سهمیه المپیاد در کنکور می توانند فرم مربوطه را تکمیل نمایند.
3- رتبه های اول تا سوم جشنواره جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی که حداقل 50درصد در نتیجه نهایی مشارکت داشته باشد.
ب: کارشناسی ارشد نا پیوسته
1- رتبه های اول تا 15المپیاد های دانشجویی نیز می توانند از سهمیه المپیاد در کنکور ارشد جهت ورود به این مقطع بهره مند گردند.
2- دانشگاه های سراسر کشور موظف می باشند یک سوم ظرفیت پذیرفته شدگان بدون آزمون خود را از میان استعدادهای درخشان دیگر دانشگاه ها انتخاب نمایند.
3- رتبه اول تا سوم نهایی جشنواره خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در دوره کارشناسی که حداقل 50درصد در کسب نتیجه موثر بوده باشد.