المپیاد آموزش پزشکی
هر ساله مرکز رشد و پروش استعدادهای درخشان، به منظور ایجاد انگیزه و ترغیب دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به مطالعه، تحقیق، تفکر جمعی و ایجاد فرصت برای کشف استعدادهای نهان دانشجویان در زمینه علمی آموزش پزشکی و هدایت آن ها در مسیر رشد و پرورش استعدادهایشان، اقدام به برگزاری المپیاد آموزش پزشکی می نماید .
برگزاری المپیاد آموزش پزشکی هم چنین می تواند سبب ایجاد انگیزه در اساتید دانشگاه ها، مدیران و برنامه ریزان دانشگاه ها در سطوح کلان و خرد برای بررسی مجدد و بازنگری در برنامه های آموزشی دانشگاه ها و اصلاح روش های موجود شود و در کنار جو دانش پژوهشی و آموزش نگری ایجاد شده برای دانشجویان، با آن ها هم فکری نمایند.
نحوه برگزاری المپیاد آموزش پزشکی
آزمون المپیاد آموزش پزشکی مانند تمام حیطه های نام برده شده، در دو مرحله انفرادی و گروهی برگزار می گردد که این مراحل خود به دو بخش مجزا تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
سوالات مطرحی در هر بخش و مرحله متفاوت خواهد بود اما کمیته علمی برگزاری المپیادها، هر ساله یک موضوع خاص را برای قالب بندی سوالات مطرح می نماید.
آزمون انفرادی – مرحله اول (غربالگری(
در بخش اول مرحله گروهی ابتدا آزمونی برای انتخاب برترین دانشجویان و شرکت کنندگان در المپیاد آموزش پزشکی برگزار می گردد.
دانشگاه های مختلف علوم پزشکی در سراسر کشور با توجه به ظرفیت مشخصی که به آن ها تخصیص داده شده است، داوطلبین و متقاضیان واجد شرایط محصل در دانشگاه خود را به مرکز دبیرخانه المپیادهای پزشکی معرفی می نمایند و مجوز شرکت در این بخش را برای آن ها دریافت می نمایند.
لازم به ذکر است که این آزمون در یک یا چند مرکز از هر منطقه آمایشی کشور و توسط خود مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار می گردد.
با احتساب نمره اکتسابی توسط هر داوطلب در این مرحله 90نفر از داوطلبینی که بیش تر نمره و امتیاز را کسب کرده باشند، مجوز شرکت در مراحل آتی المپیاد آموزش پزشکی را دریافت خواهند کرد.
این 90نفر در مرحله گروهی افراد تشکیل دهنده گروه های متشکل از دانشجویان هر منطقه می باشند که با یکدیگر به رقابت می پردازند.
آزمون انفرادی – مرحله دوم
کلیه لیست 90نفر پذیرفته شده (بر اساس آن چه در بالا شرح داده شد ممکن است بیش از 90نفر پذیرش شوند) برای شرکت در این مرحله مجاز خواهند بود و برای شرکت در این بخش فراخوانده می شوند.
این بخش به صورت متمرکز و در تهران برگزار می گردد که لازم است تمام افراد برای شرکت در این مرحله در محل مذکور در اطلاعیه ها حاضر شوند.
سوالات این بخش در چند قالب مختلف KF، Extended Matching، puzzle و سناریو، طراحی می گردد. اصلاح و داوری پاسخنامه داوطلبین در این بخش تواماً به صورت دستی و کامپیوتری صورت می پذیرد.
در نهایت با جمع نمرات اکتسابی هر فرد در دو مرحله اول و دوم از بخش انفرادی، نفرات برتر تعیین و معرفی می گردند. لازم به ذکر است درصد تاثیر آزمون غربالگری 40درصد و مرحله دوم 60درصد از نمره کل داوطلبین می باشد.
شرایط شرکت در المپیاد آموزش پزشکی
برای شرکت در این حیطه از المپیادهای پزشکی، مانند دیگر حیطه های این المپیاد، افراد زیر می توانند نام نویسی نمایند:
1- دانشجویان مشغول به تحصیل در هر یک از رشته های دکتری حرفه ای، دندان پزشکی و یا داروسازی می توانند نام نویسی نمایند.
2- دانشجویان مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل در رشته های علوم پزشکی
ضمنا فارغ التحصیلان مقاطع فوق نیز به شرط اینکه کمتر از 6ماه از فراغت تحصیل ایشان گذشته باشد می توانند در المپیاد شرکت کنند.