بهترین گرایش مهندسی برق
یکی از رشته های پرطرفدار شاخه ریاضی، رشته مهندسی برق است. این رشته هم در مقطع کارشناسی و هم در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های متنوعی دارد.
داوطلبان بر اساس علایق خود می توانند یکی از این گرایش ها را انتخاب کنند و در دانشگاه مورد نظر درس بخوانند. رشته برق در مقطع کارشناسی 5گرایش قدرت، کنترل، الکترونیک و مخابرات و بیو الکترونیک دارد .
گرایش های مختلف رشته برق در چند واحد درسی با هم تفاوت دارند. اگر می خواهید تخصصی تر وارد گرایش مورد علاقه خود شوید بهتر است برای کارشناسی ارشد، گرایش مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
از نظر اکثر دانشجویان و اساتید، در بین تمامی گرایش های رشته برق، رشته مخابرات سخت ترین و دشوار ترین گرایش این رشته است.
گرایش های مخابرات و الکترونیک برای مهاجرت مناسب و خوب هستند. در بین این موارد شاید برای شما سوالی پیش بیاید که کدام گرایش برق بهترین نوع گرایش برای تحصیل است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که نمی توان گرایش های مهندسی برق را به بهترین و بدترین گرایش ها تقسیم کرد.
مهندسی برق گرایش قدرت
این گرایش از مهندسی برق با تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و ساخت بعضی دستگاه ها مانند ژنراتورهای الکتریکی، موتورهای الکتریکی و … سر و کار دارد.
گرایش قدرت دارای زیر شاخه هایی همچون: انتقال و توزیع، حفاظت، ماشین های الکتریکی و الکترونیک قدرت، می باشد.
مهندسی برق گرایش کنترل
برای معرفی این گرایش به صورت ساده می توان گفت هدف این گرایش از مهندسی برق، کنترل متغیرهای اساسی سیستم بر مبنای برخی ملاک های مطلوب است.
این مبحث در علوم و رشته های دیگر هم کاربرد دارد. در واقع می توان گفت این گرایش حلقه اتصال بین مهندسی برق و دیگر رشته ها می باشد. امروزه مهندسی کنترل بخش اصلی و مهمی از فرایندهای صنعتی و تولیدی است.
بعد از اینکه یک سیستم راه اندازی شد، باید به طور مرتب آن را کنترل کرد و از نحوه عملکرد آن مطمئن شد.
مهندسی برق گرایش الکترونیک
این گرایش را می توان قدیمی ترین و البته محبوب ترین گرایش مخصوصا در بین دختران در نظر گرفت. چرا که در عین سخت بود، نیاز به ظرافت های خاصی دارد.این رشته در زمینه ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد آن در مدارها، مورد استفاده قرار می گیرد.
گرایش الکترونیک به دو بخش عمده میکروالکترونیک و مدار و سیستم تقسیم می شود. در بخش میکروالکترونیک به مطالعه علم مواد، فیزیک الکترونیک، طراحی و ساخت قطعات و … پرداخته می شود.
در بخش مدار و سیستم مهندسان به طراحی و ساخت سیستم ها و تجهیزات الکترونیکی به وسیله قطعاتی که متخصصان میکروالکترونیک ساخته اند، می پردازند.
مهندسی برق گرایش مخابرات
مهندسان گرایش مخابرات، در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات با استفاده از روش های موجی و مخابراتی، فعالیت دارند. این گرایش مهندسی برق را می توان به نوعی شبیه به گرایش کنترل دانست.
بازار کار مهندسی برق
به طور کلی تحصیل در تمامی گرایش های برق کمتر شما را با مشکل نبود کار مواجه می کند، به شرط آنکه همگام با علم روز باشید و به اندازه کافی متخصص.
دقت داشته باشید که حتی اگر در بهترین گرایش مهندسی برق و هر رشته ی دیگری نیز تحصیل کنید اما در رشته ی خود متخصص و کاردان نباشید نمیتوانید این انتظار را داشته باشید که در فرآیند جذب شدن به بازار کار موفقیت چشمگیری داشته باشید.