سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای برنامه نویس شدن چه رشته ای باید خواند؟

برای برنامه نویس شدن چه رشته ای باید خواند؟ آیا این سوال هم برای شما آشنا است؟ این سوالی است که بسیاری از دانش آموزان در انتخاب رشته با آن روبرو می شوند.

باتوجه به اینکه دنیای برنامه نویسی بسیار گسترده و شگفت انگیز می باشد بسیاری از دانش آموزان علاقه مند به فعالیت در این حوزه و خواندن رشته تحصیلی آن، و در صدد انتخاب رشته مرتبط با برنامه نویسی می باشند تا راه رسیدن آن ها را به دنیای کدنویسی هموار تر کند.

رشته برنامه نویسی جز رشته های آینده داری است، افرادی که بتوانند در آن به صورت حرفه ای فعالیت داشته باشند، آینده شغلی خوبی در انتظار آن ها خواهد بود.

چگونه برنامه نویس شویم؟

در این مسیر نظرات ضد و نقیضی وجود دارد و همه ی افراد برای برنامه نویس شدن رشته های مختلفی را معرفی می کنند.

برنامه نویس به کسی گفته می شود که توانایی استفاده از پلتفرم های مخصوص کدنویسی و آشنایی کامل با زبان های برنامه نویسی برای کد زدن یا به نوعی نوشتن یک برنامه واحد را داشته باشد.

در این بین دو رشته برای ورود به حوزه برنامه نویسی وجود دارد:

رشته کامپیوتر

رشته ریاضی

رشته برنامه نویسی در هنرستان

رشته واحدی به نام برنامه نویسی در هنرستان وجود ندارد و شما باید رشته کامپیوتر را برای ورود به دنیای برنامه نویسی انتخاب کنید.

مزیت انتخاب رشته کامپیوتر در هنرستان این می باشد که شما از همان ابتدای ورود به رشته مورد نظر وارد مباحث عملی و مهارت های کامپیوتری می شوید که در این بین مباحث پایه برنامه نویسی و برخی زبان های برنامه نویسی تدریس می شودکه زیر بنای برنامه نویس شدن را در افراد مستحکم تر می کند.

برنامه نویس شدن با انتخاب رشته کامپیوتر

رشته کامپیوتر شامل مباحث کاملی از دنیای کامپیوتر است و از همان ابتدای ورود به این رشته پایه و بنای کامپیوتر آموزش داده می شود که مهارت های کدنویسی نیز در همان دوره دبیرستان به صورت محدود ارائه می گردد و برای قوی شدن پایه کد زنی و آشنایی مختصر با این حوزه بسیار موثر خواهد بود.

برنامه نویس شدن از رشته ریاضی فیزیک

از سوی دیگر رشته ریاضی است که مباحث زیادی از علوم کامپیوتر و کد نویسی در طول دوره دبیرستان آموزش داده نمی شود با انتخاب این رشته می توان در کنکور سراسری شاخه های و گرایش های مختلف کامپیوتر را انتخاب کرد.

برای ورود به دانشگاه رشته کامپیوتر بهتر است یا رشته ریاضی فیزیک؟

ورود به حرفه برنامه نویسی بر خلاف اکثر رشته ها بدون داشتن مدرک دانشگاهی نیز امکان پذیر است. اما قطعا تحصیل در این رشته و داشتن مدرک دانشگاهی مسیر ورود به بازار کار یا حتی مهاجرت را هموار تر خواهد کرد.

 در حالت کلی برای ورود به دانشگاه دو گزینه پیش روی افرد است:

دانشکده های فنی و حرفه ای

دانشگاه های سراسری

دانشگده های فنی حرفه ای برای افرادی که در رشته هنرستان کامپیوتر فارغ التحصیل شده اند مناسب تر است و دانشگاه های سراسری برای فارغ التحصیلان رشته ریاضی.