رشته مهندسی مکانیک
یکی از رشته هایی که طی سال های متوالی همواره از رشته های بسیار محبوب و پرطرفدار در بین متقاضیان گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک است، رشته مهندسی مکانیک می باشد.
همین مسئله سبب گردیده تا رقابت برای تحصیل در بهترین دانشگاه ها در رشته مهندسی مکانیک در میان شرکت کنندگان این گروه آزمایشی، همواره داغ و تنگاتنگ باشد.
لذا اطلاع از لیست بهترین دانشگاه های ایران برای رشته مهندسی مکانیک می تواند در انتخاب مسیر دقیق تحصیلی و آینده شغلی آن ها، با توجه به خیل متقاضیان در این رشته، تاثیر به سزایی داشته باشد.
معرفی مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک شاخهای از مهندسی است که فیزیک مهندسی و ریاضیات را با دانش مواد تلفیق نموده و با طراحی، آنالیز، ساخت سیستمهای مکانیکی سروکار دارد.
این رشته کهنترین و گستردهترین علوم مهندسی میباشد و به مادر علوم مهندسی شهرت دارد.مهندسی مکانیک نیازمند درک مفاهیمی همانند مکانیک، دینامیک، ترمودینامیک، دانش مواد، آنالیز سازهها و الکتریسیته است.
علاوه بر مفاهیم اصلی فوق، مهندسین مکانیک ابزاری چون طراحی به کمک رایانه ،تولید به کمک رایانه، مدیریت چرخه عمر محصول را برای طراحی تجهیزات صنعتی و ماشین آلات، سیستمهای گرمایش و خنککننده، ترابری، هواپیما، شناورها، رباتیک، تجهیزات پزشکی، جنگافزار بکار میگیرند.
مهندسی مکانیک نخست در طی انقلاب صنعتی در اروپا در قرن 18میلادی به عنوان یک شاخه? مجزا شناخته شد؛ لکن توسعه آن در دنیا طی چندین هزار سال طول کشیدهاست. دانش مهندسی مکانیک در قرن 19میلادی در نتیجه? پیشرفتهای فیزیک نشأت گرفت.
این شاخه به طور پیوستهای تکامل یافته تا پیشرفتهای فناوری را بهکار گیرد و امروزه مهندسان مکانیک به دنبال گسترش دانش در رشتههایی مانند مواد مرکب، مکاترونیک و نانوتکنولوژی هستند.
مهندسی مکانیک به میزان زیادی همپوشانیهایی با مهندسی هوافضا، مهندسی خودرو، مهندسی مکاترونیک، مهندسی برق، مهندسی پزشکی (بیومکانیک)، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی متالورژی، مهندسی دریا، مهندسی راهآهن ، مهندسی رباتیک، مهندسی صنایع، مهندسی معدن، مهندسی نفت و مهندسی مکانیک بیوسیستم دارد.
بهترین دانشگاه ها در رشته مهندسی مکانیک
گرایش های مختلف مهندسی مکانیک سبب گردیده تا مهندسین این رشته در تمام صنایع اساسی به کار گرفته شده و بتوانند از تخصص خود در این شاخه ها استفاده نمایند.
تقریبا رشته مهندسی مکانیک را می توان در تمام دانشگاه های کشور و در تمام استان ها برای ادامه تحصیل یافت، اما انتخاب و اطلاع از بهترین دانشگاه ها در رشته مهندسی مکانیک، برای داوطلبان اهمیت بیش تری از صرفا مطالعه آن رشته می باشد.
نظر دانشجوی رشته مهندسی مکانیک
با توجه به گستردگی رشته مهندسی مکانیک و متنوع بودن توانایی مهندسان این رشته ، بازار کار آن هم نسبت به بقیه رشته های مهندسی وسیع تر است.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک با توجه به علاقه و استعداد خود می توانند جذب کار های متفاوتی شوند.
اگر مایل به کار در کار خانه ها و صنعت باشند، می توانند در صنایع زیر مشغول به کار شوند :
صنایع وابسته به نفت و پتروشیمی، صنایع دفاعی، صنایع وابسته به حمل و نقل، تاسیسات حرارتی و نیروگاه ها، رباتیک، لوازم خانگی، نساجی و ...
مثلا مهندس مکانیکی که به پزشکی هم علاقه مند باشد می تواند جذب گرایش بیو مکانیک در رشته مهندسی پزشکی شده و به ساخت عضوها و مفاصل مصنوعی و تجهیزات مربوط به پزشکی بپردازد.
مهندسین مکانیک حتی می توانند جذب بسیاری از ادارات و وزارتخانه های دولتی شده و به کار اداری مشغول شوند.
فارغ التحصیلانی که علاقمند به کارآفرینی باشند، می توانند اقدام به تاسیس شرکت های تولیدی یا خدماتی در زمینه های مختلف کنند.
برای انجام کار های تئوری، تحقیقاتی و پژوهشی هم دست مهندسین مکانیک به اندازه ی کافی باز است. برای مثال می توانند در زمینه هایی مثل استفاده از انرژی های نو، اوماسیون، بهبود عملکرد سیستم ها و ... به تحقیق و پژوهش بپردازند. جنبه ی پژوهشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا پررنگ تر می شود.