رتبه لازم برای دکتری پیوسته رشته بیوتکنولوژی
رتبه لازم برای دکتری پیوسته رشته بیوتکنولوژی برای دانشجویانی که خواستار تحصیل در این رشته می باشند اهمیت بسزایی دارد.
رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم پایه است که 33رشته تخصصی علوم را در بر می گیرد.
رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی تنها در دانشگاه تهران ارائه می شود از این رو قبولی دانشجویانی که توانسته اند با درصد ها و ضرایب مختلف پذیرش شوند، حائز اهمیت است تا بتوان یک تخمین تقریبی از رتبه به دست آمده را به دست آورد.
رتبه لازم برای دکتری پیوسته رشته بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی یکی از رشته های محبوب در ایران است که به دلیل کمبود امکانات آموزشی لازم برای ارائه آن تنها در دانشگاه تهران ارائه می شود.
در واقع بیوتکنولوژی یکی از علوم استراتژیک قالب در کشورهای پیشرفته است که کاربرد های زیادی دارد.
بسیاری از داوطلبانی که علاقه مند به تحصیل در این رشته هستند، می بایست علاوه بر انتخاب منابع مناسب و برنامه ریزی صحیح برای موفقیت در کنکور به مواردی نظیر رتبه لازم برای دکتری پیوسته رشته بیوتکنولوژی نیز دقت کنند.
بسیاری افراد به انتخاب رشته محل و تعیین الویت های تحصیل خود اهمیت زیادی نمی دهند، در حالی که با اطلاع از ضرایب و رتبه دانشجویان سال های گذشته می توان تخمین تقریبی از قبولی با توجه رتبه مورد نظر را به دست آورد.
اگرچه در رتبه قبولی سال های مختلف عواملی نظیر معدل؛ طرفیت دانشگاه، افراد شرکت کننده در کنکور و … دخیل است اما به عنوان یک تخمین تقریبی اطلاع از آن مفید خواهد بود.
معرفی رشته بیوتکنولوژی
رشته بیوتکنولوژی رشته کاربردی مهندسی و علوم پایه است که در کشور ایران از سال 1378در دانشکده علوم دانشگاه تهران در مقطع دکتری پیوسته ارائه می شود.
دانشجویان این رشته پس از گذراندن 132واحد درسی مشترک معرفتی – نظری، پزشکی، علوم پایه، زبان انگلیسی، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی به همراه آشنایی کامل با زبان های برنامه نویسی کامپیوتر در صورت برخورداری از معدل 15در هر نیمسال تحصیلی اجازه تحصیل در مقطع دوم یعنی کارشناسی ارشد را پیدا خواهند کرد.
در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های زیر ارائه می شود:
بیوتکنولوژی میکروبی
بیوتکنولوژی پزشکی
بیوتکنولوژی محیطی
بیوتکنولوژی دریایی
بیوتکنولوژی مولکولی
فراورش زیستی و بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی(
در نهایت دانشجویان پس از سپری 48واحد در هر کدام از گرایش های منتخب و 6واحد به عنوان دروس پژوهشی و 2واحد سمینار مقطع کارشناسی ارشد را با موفقیت سپری کرده و فارغ التحصیل می شوند.
اگر میانگین نمرات کارشناسی ارشد دانشجویان 16باشد، امکان شرکت در آزمون جامع دکتری را پیدا خواهند کرد و در صورت قبولی وارد مقطع دکتری می شوند.
رشته بیوتکنولوژی مناسب چه کسانی است؟
بیوتکنولوژی، یکی از شاخههای علم زیست شناسی است که بر پایه «استفاده صنعتی از روشها و سوژههای زیستی» استوار است. رشته زیست فناوری، در حال حاضر، از طریق آزمون سراسری، در دو مقطع کارشناسی و دکتری تخصصی پیوسته، دانشجو میپذیرد.
این رشته، سرشار از درسهای حفظی و محاسباتی است که بیشتر آنها با زیست و شیمی مرتبط هستند و با دنیایی از اصطلاحات علمی و اسامی تخصصی سر و کار دارد که ورود به آن، نیازمند داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی است.
رشته بیوتکنولوژی، به دلیل ماهیت چند وجهی خود، با تمام علوم زیست شناسی، شیمی، ریاضی و فیزیک، سر و کار دارد و در این راه، ابزارهای مختلف کامپیوتری را به کار میگیرد.