رشته ادبیات فارسی بدون کنکور
برای علاقه مندان به رشته ادبیات فارسی که موفق به کسب رتبه مناسب برای پذیرش در دانشگاههای مختلف نشده اند و یا به هر دلیلی نتوانستهاند و یا نخواستهاند در آزمون سراسری شرکت کنند، رشته ادبیات فارسی بدون کنکور میتواند یک مسیر مناسب جهت ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه آنها باشد .
در دنیای پیشرفته امروز هدف رشته ادبیات و متخصصین این رشته حفظ فرهنگ و ادبیات اصیل ایرانی است و برای گسترش هر چه بیشتر این موضوع نیز دانشگاهها از طرق مختلف، جذب دانشجو در این رشته را آسانتر و بیشتر کرده اند.
یکی از اصلی ترین کارها در همین راستا افزایش ظرفیت این رشته و به طبع آن پذیرش رشته ادبیات فارسی بدون کنکور و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است.
رشته زبان و ادبیات فارسی یکی از محبوب ترین رشتهها در میان داوطلبین گروه آزمایشی علوم انسانی میباشد.
همین موضوع باعث شده است تا داوطلبین علاقهمندی که نتوانسته اند در کنکور سراسری امسال موفق به پذیرش در دانشگاه برای ادامه تحصیل در این رشته شوند، رشته زبان و ادبیات فارسی بدون کنکور آنها را در مسیر علاقهشان قرار دهد.
دانشگاه آزاد یکی از اصلی ترین دانشگاهها در زمینه ثبت نام بدون کنکور رشته ادبیات فارسی و زبان فارسی همچون سالهای قبل میباشد.
برای اطلاعات جزئی تر می توانید با شرکت در جلسه مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی به اطلاعات لازم دست یابید.
شرایط و زمان ثبت نام زبان و ادبیات فارسی بدون کنکور
برای ثبت نام بدون کنکور رشته ادبیات فارسی میتوانید مطابق با اعلامیههای رسمی منتشره از سوی دانشگاههای دارای این نوع پذیرش، که طبق روال سالهای پیش در بهمن ماه هر سال منتشر میشود، برای ثبت نام به صورت حضوری به دانشگاه مدنظر خود مراجعه کنید.
اما پیش از آن لازم است طبق اعلامیه آن دانشگاه از شرایط لازم آن مطلع شوید. شرایط عمومی و ثابت آنها میتواند داشتن یکی از مدارک، فوق دیپلم، پیش دانشگاهی، کاردانی و یا حتی کارشناسی باشد. هم چنین داوطلبین آقا، لازم است از شرایط نظام وظیفه خود نیز اطمینان حاصل کنند.
از آنجا که رشته ادبیات فارسی در زیر گروههای علوم انسانی میباشد، اما محدودیتی در ثبت نام رشته ادبیات فارسی بدون کنکور برای دیگر رشتهها وجود نخواهد داشت و تنها معدل کتبی دیپلم متقاضی مدنظر خواهد بود.
برای رشتههای دیگر که مرتبط با آن نیستند، معدل دیپلم آنها در ضریب مشخصی ضرب میگردد که میتواند شانس آنها را در مقابل داوطلبین رشتههای علوم انسانی کاهش دهد.
بازار کار، درآمد و حقوق رشته زبان و ادبیات فارسی
بازار کار رشته زبان و ادبیات فارسی بستگی به توانایی و قابلیت فارغ التحصیلان دارد. فارغ التحصیلان رشته زبان و ادبیات فارسی بعد از تمام شدن درسشان هم می توانند شغل معلمی را انتخاب کنند و هم میتوانند به عنوان منتقد ادبی یا مترجم و یا در مراکز آموزشی و یا در مراکزی مثل فرمانداری، شهرداری، استانداری و بخشداری به عنوان کارشناس فرهنگی و یا به عنوان شهردار و بخشدار و … نویسنده، فعالیت در چاپ و نشر، ثبت اسناد، ویراستار، کار در کتابخانه ها، اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و خلق آثار ادبی، مرکز تولید صدا و سیما، گویندگی، روزنامه نگاری مشغول به کار شوند.
برای کار در این زمینه بعد از آموزش و پرورش، مطبوعات بهترین گزینه برای فعالیت فارغالتحصیلان ادبیات فارسی است. بهترین گزینه برای تهیه برنامههای ادبی رادیو و تلویزیون و حوزههای فرهنگی وزارتخانههای مختلف کشور، فارغالتحصیل این رشته است.
اگر افراد خلاق و پویا هم باشند میتوانند نویسنده، شاعر یا منتقد شوند و در مراکز چاپ و نشر کتاب به عنوان ویراستار و ناظر ادبی در روند چاپ کتاب نقش داشته باشند.