رتبه لازم برای قبولی رشته مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک یکی از رشتههای همواره محبوب از شاخههای فنی مهندسی در بین داوطلبین گروه ریاضی و فیزیک میباشد، که قدمت فراوانی نیز دارد. رشتهای دارای کاربردهای فراوان که به جرأت میتوان گفت هیچ صنعتی مبری از آن نیست.
از صنایع نانو در پزشکی و بدن انسان گرفته تا نیروگاههای مختلف آبی، گازی و اتمی بر روی زمین و حتی تا ماهوارهها و موشکها در فضا از بخشهایی تشکیل شدهاندکه وظیفه انجام آن تنها به عهده مهندسین مکانیک میباشد.
این تنوع و محبوبیت باعث دشوار شدن پذیرش و پائین آمدن رتبه لازم برای قبولی رشته مهندسی مکانیک در دانشگاههای تراز اول شده است.
به علاوه بعد از پذیرش نیز کار تمام نشده و دشواریهای این رشته نمایان میشود، چرا که مهندسی مکانیک از جمله مهندسیهای دشوار از لحاظ گذراندن واحدهای دانشگاهی محسوب میشود ضمناً در انتها تنها با گذراندن واحدها نمیتوانید یک مهندس خوب باشید چرا که نیاز به دانستن علم صنعت و فنون مورد نیاز آن نیز دارید.
آشنایی با رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه
دوره کارشناسی مهندسی مکانیک حدود 142واحد دارد که واحدهای اصلی همچون استاتیک، دینامیک، ترمودینامیک، طراحی اجزا مکانیکی و . . . باعث افزایش جذابیت بیش از پیش این رشته شده است. هر یک از دروس اصلی که پاس میکنید، به چشم یک شاخه از صنعت میتوان به آن نگاه کرد.
به عنوان مثال واحد سیستمهای تهویه مطبوع یک شاخه حیاتی در صنعت است که هر نقطه ای را نگاه کنید استفاده آن را میتوانید ببینید و یا واحد طراحی اجزا که اصول آن در طراحی هر وسیله و ابزاری باید رعایت شود.
این رشته واحدهای آزمایشگاهی و عملی زیادی دارد که میتواند در صورت درست ارائه شدن آنها در دانشگاهها برای آشنایی دانشجو مفید باشد.
اگر به فکر این هستید که بازارکار و آینده شغلی رشته مهندسی مکانیک را بررسی کنید، با توجه به وضعیت کنونی کشور در صنعت و تولید خیلی این موضوع برای مهندسین مکانیک روشن نیست. اما میتوان از همین شرایط نیز بهره برد و با ایدههای نوی مهندسی به حل این معضل برآیند.
رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته مهندسی مکانیک در سال های قبل
اگر صرفا قبولی در دانشگاه سراسری را مد نظر قرار دهیم، با درصدهای 15و 10درصد در دروس عمومی و اختصاصی، میتوانید به قبولی روزانه دانشگاه دولتی روزانه هم چون دانشگاه زابل، مجتمعهای فنی مهندسی، دانشگاههای تربت حیدریه و مانند این امیدوار باشید.
اما برای دانشگاههای مطرح و سرشناسی در این رشته در تهران و شهرستانهای بزرگ، مسلما به درصدهای خیلی بالاتری نیاز است.
به عنوان مثال برای قبولی در دانشگاههای سراسری تهران در دوره روزانه، یحتمل به درصدهای بالای 70%برای هر دو بخش عمومی و اختصاصی نیاز دارید.
یا میتوانید به قبولی در پردیس دانشگاه صنعتی شریف (محل تحصیل در کیش) با رتبه 9649در منطقه یک و 14321در منطقه دو امیدوار باشید.
در صورتی که میخواهید در این دانشگاهها انتخاب رشته کنید حتما به مسائل جانبی آن مانند شهریهها و … نیز توجه کنید.