ویژگی های مدارس تیزهوشان
ویژگی های مدارس تیزهوشان باعث شده است که بسیاری از دانش آموزان علاقمند به تحصیل در این مدارس شوند.
سوال اصلی این است که آیا ویژگی های مثبت مدارس تیزهوشان به قدری هست که دانش آموزان سختی تحصیل در این مدارس را به جان بخرند.
مدارس تیزهوشان به مدارسی گفته می شود که تحت نظر سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان فعالیت میکنند و سطح تمام برنامه های آموزشی آن ها بالاتر از مدارس عادی است. این مدارس داری ویژگی های مثبت و منفی مختص به خود می باشند.
مدارس تیزهوشان چه مدارسی هستند؟
مدارس تیزهوشان مدارسی هستند که زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، یا نامی که به صورت عامیانه مرکز سمپاد خوانده می شود، فعالیت می کنند.
این مدارس در مقاطع تحصیلی پیش دانشگاهی، دبیرستان و راهنمایی فعالیت دارند. همچنین در مراکز استان ها و شهرهای بزرگ نمایندگی داشته و دانش آموز می پذیرند.
در گذشته این مدارس، دانش آموزان برتر را براساس آزمون های سراسری انتخاب می کردند که با برگزاری چند آزمون سطح سواد و استعداد دانش آموز را مشخص می کنند.
در واقع هدف اصلی راه اندازی سازمان ملی پرورش استعداد درخشان، حمایت از استعدادهای برتر و کشف آن ها بود سخت گیری های لحاظ شده برای انتخاب سطح دانش آموز باعث می شود تا استعداد های برتر انتخاب شود.
ویژگی های مدارس تیزهوشان
ساعت درسی در این مدارس مانند مدارس عادی 30ساعت در هفته است با این تفاوت که ساعات فوق العاده نیز وجود خواهند داشت.
مدارس تیزهوشان علاوه بر آموزش هایی که ارائه می دهند، در انتشار کتب مکملی درسی مانند دروس ریاضیات، علوم، ادبیات و … فعالیت دارند.
در مدارس سمپاد در طول سال تحصیلی دو آزمون پیشرفت تحصیلی به صورت متمرکز کشوری گرفته می شود.
دانش آموزان برای تحصیل در این مدارس از طریق آزمون های مختلف گزینش می شوند.
معلمان و کادر اداری این مدارس به دلیل گزینش از سابقه و سطح علمی برخوردار هستند.
این مدارس از نظر مالی خودکفا هستند و منبع درآمد آنها از طریق حق الثبت و …. تامین می شود.
ثبت نام آزمون تیزهوشان
برای ثبت نام در مدارس تیزهوشان ابتدا یک آزمون گرفته می شود و درصورت کسب حدنصاب نمره قبولی می توانید وارد این مدارس شوید.
برای پیگیری آخرین اطلاعیه ها و اخبار می توانید به سایت مرکز ملی پرورش استعداد های درخشان مراجعه کنید.
برای ثبت نام در آزمون مدارس تیزهوشان نهم به د هم به آدرس azmoon.medu.ir و برای آزمون ششم به هفتم به آدرس hoosh.medu.ir می توانید مراجعه نمایید.
روند ثبت نام آزمون تیزهوشان به این صورت است که با توجه به پایه تحصیلی موردنظر وارد هر یک از لینک سایت های ذکر شده شوید و با استفاده از کد ملی و رمز عبور همگام (این رمز توسط مدرسه ارائه می شود) وارد سامانه شده و مبلغ تعیین شده را واریز نمایید.
بعد از واریز مبلغ مورد نظر می توانید از جزئیات برگزاری آزمون مطلع شوید و کارت ورود به جلسه را دریافت کرده و پرینت بگیرید.
تراز و درصد لازم برای قبولی در مدارس تیزهوشان پایه نهم به دهم
آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم دارای دو دسته سوال تحصیلی و تحلیلی است.
در بخش تحصیلی از تمام کتب پایه هشتم و نهم سوال طرح می شود که تعداد سوالات 50عدد و زمان پاسخگویی به این سوالات 70دقیقه است.
آزمون تحلیلی نیز مربوط به هوش و استعداد دانش آموزان می باشد که شامل 50سوال است که زمان پاسخگویی به این سوالات 50دقیقه می باشد.
تراز و درصد لازم برای قبولی آزمون تیزهوشان در هر سال متفاوت می باشد و توصیه ما به شما این است که تراز و درصد فعلی خود را با درصد های سالهای گذشته مقایسه ننمایید.