علت ضعف در یادگیری ریاضی ابتدایی
علت ضعف دانش آموزان ابتدایی در درس ریاضی می تواند منشاء زیادی داشته باشد. از جمله این علل جدی نگرفتن خواندن درس و اهمیت دادن به این موضوع است.
در برخی از موارد نیز بدفهمی های ریاضی ابتدایی به دلیل استرسی است که دانش آموزان در هنگام یادگیری مطالب درسی دارند.
بسیاری از معلمان و مشاوران دوره ابتدایی معتقدند از جمله مهمترین علل ضعف دانش آموزان در درس ریاضی دوره ابتدایی نداشتن مهارت ریاضی آموزی و ندانستن روش های یادگیری آن است.
علل بدفهمی های ریاضی ابتدایی
از آنجایی که درس ریاضی یکی از اساسی ترین علوم آموزشی در هر دوره تحصیلی است، یادگیری صحیح و اصولی آن می تواند از همان ابتدای راه کمک زیادی به اشتیاق به فراگیری این درس و پیشرفت در آن کند.
به طور کلی مشکلاتی در جریان آموزش و یادگیری ریاضی دوران ابتدایی وجود دارد که از جمله علل ضعف در یادگیری ریاضی ابتدایی، نبودن راهکارهای آموزشی و ضعف در تنوع تکنیک های مختلف بر حسب میل و استعداد دانش آموزان است.
جمع بندی علل ضعف دانش آموزان ابتدایی در درس ریاضی و گرفتن یک نتیجه کلی از آن سبب شده است تا امروزه برای تدریس این درس و فهماندن مطالب آن به دانش آموزان ابتدایی، معلمان به یک سری تکنیک ها و روش های مدرن رو بیاورند تا بهترین نتیجه را از آموزش خود بگیرند.
بر هر معلم ریاضی و بر والدین دانش آموزان لازم و ضروری است تا این تکنیک ها و اهداف را بیاموزند و بر طبق راه حل های مدرن اقدام به شناسایی علل بدفهمی های ریاضی ابتدایی و تلاش در جهت رفع آنها کنند.
نقش خانواده و بررسی علل ضعف دانش آموزان در درس ریاضی دوره ابتدایی
بی توجهی و کم توجهی خانواده ها نسبت به دنبال کردن مباحث آموزشی نیز علت ضعف دانش آموزان ابتدایی در درس ریاضی است.
برخی از خانواده ها با این نگرش غلط که با فرستادن فرزندشان به مدرسه تمامی مسئولیت از آنها برای آموزش سلب می شود، خود را درگیر این سری از مسائل نمی کنند.
همین امر سبب بی توجهی دانش آموزان و ایجاد حس بی علاقگی برای پیشرفت در دروس خود می شود.
عدم توجه والدین به انجام تمرینات ریاضی و دوره آنها در زمان های مشخص نیز از جمله علل ضعف دانش آموزان در درس ریاضی ابتدایی است.
دلایل ضعف دانش آموزان ابتدایی درس ریاضی به سبب محتوای درسی
ناهماهنگی میان مباحث درسی و پریدن از یک مبحث به مبحثی متفاوت سبب عدم تمرکز دانش آموز بر روی یادگیری ریاضی در ابتدایی می شود.
وارد شدن از مباحث تقسیم به مسائل هندسی و زاویه ای در کلاس چهارم ابتدایی نمونه ای بارز از این ناهماهنگی هاست.
عدم رعایت دسته بندی های مناسب و اختصاص زمان کوتاه به تدریس مطالب سنگین از جمله مهمترین علل و دلایل مشکلات ریاضی دانش آموزان در دبستان به سبب محتوای درسی است.نبودن زمان برای مرور دروس و انجام تکالیف و حل مسائل بیشتر نیز دلیلی بر این مشکل است.
راهکارهای برطرف کردن ضعف یادگیری دانش آموزان ابتدایی در ریاضی
اصلاح روشهای یادگیری با استفاده از تکنیک های جدید آموزشی
ویرایش و به روز رسانی محتوای آموزشی از سوی مولفین
نظارت دقیق و درس به درس والدین در خانه برای پر رنگ شدن اهمیت یادگیری برای دانش آموزان
طرح مسئله پیش از آموزش به سبب ایجاد اشتیاق بر یادگیری
معرفی شخصیت های برجسته در رشته ریاضی برای ایجاد انگیزه
استفاده از روشهای بازی و ریاضی برای متنوع کردن فضای آموزشی