برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی موضوع مهمی است که هر دانشآموز تلاشگر و کوشایی علاقمند است آن را برای بهینه سازی مطالعاتی خود بکار گیرد.
مهمترین اصل در اقدام برای هر کاری، داشتن برنامه دقیق و منسجم است. رشته تجربی یکی از رشتههایی است که به سبب وجود برخی از دروس تخصصی مانند زیست شناسی به وقت بیشتر و مرور چندگانه برای موفقیت لازمه نیاز دارد.
اطلاع از بارمبندی و حذفیات کتابهای دوازدهم تجربی میتواند تاثیرات مستقیم و مطلوبی بر قدرت تمرکز و یادگیری دانشآموزان داشته باشد.
همچنین داشتن برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی، راه پیچیده رسیدن به موفقیت را به طرز چشمگیری هموار میسازد.
لزوم وجود برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی چیست؟
به طور کلی تمامی مشاوران تحصیلی و کارشناسان علمی برنامه ریزی درسی، معتقدند که پایه دوازدهم تجربی یکی از اصلیترین پایهها برای کسب موفقیتهای عالی در امتحانات نهایی و کنکور سراسری تجربی است.
سال دوازدهم تجربی به سبب شمول گسترده بر مطالب بسیار مهم و کاربردی دارای محیط جامعتری نسبت به بقیه رشتهها میباشد.
وجود دروس تخصصی اصلی و مهمی مانند زیست و شیمی و فیزیک و ریاضی در این سال سبب شدهاست تا بسیاری از دانشآموزان در ابتدای سال نیاز به یک برنامه اصولی پایه دوازدهم تجربی برای پوشش دهی مطالعاتی کلیه دروس گنجانده شده در این سال را شدیدا احساس کنند.
جامعیت دروس این سال نیز دلیل دیگری بر این دشواری است. لزوم تدوین و بکارگیری یک برنامه دقیق و حساب شده میتواند تا حدود بسیار زیادی از استرس دانشآموزان کم کرده و با اعتماد به نفس بیشتری از همان ابتدای سال موفقیت را برایشان به ارمغان بیاورد.
تجربیات دانشآموزان برتر در امتحانات نهایی دوازدهم تجربی
یکی از عواملی که میتواند سبب پیشرفت چشمگیر و بازدهی سریع دانشآموزان در امتحانات نهایی دوازدهم تجربی باشد، استفاده از تجربیاتی است که دانشآموزان موفق سالهای پیش آنها را در اختیار مشاوران و کارشناسان تحصیلی قرار دادهاند.
بسیاری از این دانشآموزان با استفاده از روشهای متعدد و متنوع توانستهاند تسلط کافی بر موضوعات درسی پیدا کنند و تمامی پاسخهایشان را در بهترین حالت در برگه سوالات امتحان نهایی وارد کنند.
از جمله این تجربیات موارد زیر است:
استفاده از فلش کارت:
شاید یکی از مهمترین کارهایی که نتایج بسیار خوبی در امتحانات در بر داشته، تهیه و استفاده از فلشکارتهای پر بار درسی است. منظور از پر بار بودن این است که فلشکارتها بهترین گزینه برای یادداشت مفاهیم کلی و بسیار مهم هستند.
این سری از فلش کارتها یا به صورت آماده و درس به درس در بازار وجود دارند و یا به صورت انگیزشی توسط دانشآموزان تهیه میشوند.
بنابراین به خاطر داشته باشید که:
از همان شروع ابتدای سال تحصیلی برای تهیه این فلشکارتها به صورت بخش به بخش اقدام کنید.
فلش کارتها میتوانند زمانهای غیر فعال شما را به بهترین اوقات یادگیری تبدیل کنند و منبع مناسبی از کلیت مطالب مهم درسی باشند.
تستزنی بلافاصله پس از خواندن:
یکی دیگر از نکاتی که از سوی رتبه برتریها و یا دانشآموزان موفق مطرح شده و به صورت تاکیدی بر روی آن پافشاری شده، تستزنی آنی بعد از مطالعه یک بخش از کتاب و یا یک فصل است.
تستها منابع مناسبی برای یافتن نکات ریز و سوالات مفهومی هستند و میتوانند سرنخهای خوبی برای آشنایی با مهمترین قسمتهای کتاب باشند.
بررسی نمونه سوالات:
در اختیار داشتن نمونه سوالات سالهای پیشین امتحانات نهایی دوازدهم تجربی این امکان را به دانشآموزان میدهد تا با نحوه طرح سوالات و فراوانی میزان تاکید بر روی مطالب درسی آشنا شوند.
چالش خود تدریسی:
یکی از مهمترین قسمتهای آموزشی، خود تدریسی است که یا به صورت شخصی و یا گروهی قابل اجرا است.
توضیح یک درس مشخص به صورتی که هیچ ابهامی در آن نباشد و دانشآموز بتواند تمامی مطالب را با تسلط کافی پوشش داده و مقابل آینه برای خود و یا با حضور در جمع دوستان و برای آنها تدریس کند، از جمله مواردی است که میتواند تمامی مطالب را از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت انتقال دهد.