سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا رشته ریاضی زمین شناسی دارد

مطابق مصوبه های جدید وزارت آموزش و پرورش، برای رشته ریاضی و فیزیک نظام جدید نیز، در پایه یازدهم درس زمین شناسی لحاظ شده است و کتابی با همین عنوان برای دانش آموزان نیز طراحی گردیده است.

این مسئله سبب شده تا سوالات زیادی در رابطه با این که اصولا چرا رشته ریاضی زمین شناسی دارد و آیا این درس در کنکور سراسری نیز دارای ضریب می باشد یا خیر، ذهن بسیاری از دانش آموزان و متقاضیان کنکور سراسری را به خود معطوف کرده است.

در این مقاله سعی در تمرکز بر این موضوعات و پاسخ به ابهامات مذکور شده است تا داوطلبین در برنامه ریزی درسی خود بتوانند دقیق تر عمل کنند.

چرا رشته ریاضی زمین شناسی دارد ؟

درس زمین شناسی، درسی جامع است که به دلیل ذهنیتی که از سالیان دور در نظام آموزشی کشور، نهادینه شده است، بسیاری این درس را با گروه آزمایشی تجربی، عجین شده می دانند.

در حالی که اگر اهمیت این درس برای دانش آموزان رشته ریاضی، بیش تر از گروه تجربی نباشد، مسلما کم تر نیز نخواهد بود.

همان طور که برای گروه آزمایشی تجربی، در برخی رشته ها هم چون رشته داروسازی، این درس اهمیت ویژه ای دارد، شناخت زمین و آن چه در درون آن می گذرد، برای بسیاری از رشته های گروه تجربی، پر اهمیت خواهد بود، رشته های زیادی در زیر گروه های مختلف ریاضی و فیزیک قرار دارند، که شناخت زمین در آن ها اهمیت فراوانی دارد و می توانند پاسخگویی سوال شما در خصوص این که چرا رشته ریاضی زمین شناسی دارد ، باشند.

به طور کلی درس و علم زمین شناسی دارای سه شاخه کلی می باشد:

ژئوتکنیک

ژئومکانیک

ژئودینامیک

عموما در رشته های مهندسی و یا دیگر شاخه های مختلف رشته ریاضی، این سه بخش کاربرد های فراوان و گوناگونی دارند.

ژئوتکنیک، استفاده از روش‌های علمی و اصول مهندسی، برای کسب، تفسیر و استفاده از دانش مواد پوسته زمین و مواد معدنی می‌باشد که در شاخه های مختلف رشته های مهندسی عمران و مهندسی مکانیک کاربرد فراوانی دارد.

 به طور کلی بررسی اطلاعات حاصل از این علم در بخش های مختلف اعم از برنامه ‌ریزی، اکتشاف، طراحی، ساخت و بهره ‌برداری از سازه‌ های مهندسی و اجرای پروژه ‌های عمرانی و معدنی به ‌کار رفته و ایمنی و کارایی مؤثر آن ‌ها را تضمین می ‌کند.

ژئومکانیک نیز همان طور که از نام آن بر می آید، به بررسی رفتار مکانیکی خاک ‌ها و سنگ ‌ها در مقابل نیرو های وارد به آن‌ ها، می پردازد. این شاخه از علم زمین شناسی نیز به دو بخش مکانیک خاک و مکانیک سنگ مجزا می شود.

 مهندسین مشغول در شاخه مکانیک خاک، به بررسی ویژگی های مقاومتی و تحمل پذیری آن می پردازند تا در محل های مختلف امکان سنجی لازم را برای بهره برداری از اراضی مورد نظر را داشته باشند.

محققین در شاخه ژئودینامیک به مطلالعه فعالیت های درون زمینی و تمام متحرکات زمین می پردازند. یکی از اصلی ترین وظایف این بخش تشخیص احتمال وقوع فرآیندهای ژئودینامیکی، مثل سیل و زمین لرزه است، که همواره از آن ها با نام «بلایای زمین شناسی» یاد می شود.