ترک تحصیل در متوسطه اول
ترک تحصیل در متوسطه اول، روز به روز در حال افزایش است و بسیاری از نوجوانان درس خواندن را امری بیهوده تلقی می کنند.
این تصور می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که با ریشه یابی به عوامل مشخصی خواهیم رسید، که با رفع آن می توان از این امر بسیار مهم جلوگیری کرد.
علل ترک تحصیل در متوسطه اول
نوجوانان بسیاری با ورود به دوران راهنمایی و رو به رو شدن با شرایط جدید و کمی متفاوت با دبستان دچار تنزل شده و روحیه خود را از دست می دهند. این خود یکی از دلایل زمینه ساز برای ترک تحصیل در راهنمایی است.
متاسفانه زیرساخت های آموزشی صحیحی برای راهنمایی و برخورد با دانش آموزان جدید وجود ندارد، چه بسا تمام نوجوانان با رشد و رسیدن به سنی مشخصی احساس بزرگی می کنند و تحصیل را سدی برای موفقیت تلقی می کنند.
بسیاری از دانش آموزان پسر برای دستیابی به خواسته ها و اثبات خود به خانواده درس را رها کرده و به کارکردن روی می آورند.
در بین دانش آموزان دختر نیز با توجه به عدم آموزش صحیح در مدرسه و خانواده با رسیدن به سن معینی نوجوانان علاقه خود به تحصیل را از دست می دهند و تمام خوشبختی خود را در ازدواج می دانند.
مشکلات شخصی و بیهوده دانستن تحصیل
با کمی صحبت با نوجوانان در دوره متوسطه می توان دریافت که با رسیدن به دوره جدید تحصیلی علایق و باور های آن ها نیز تغییر می کند و با رسیدن به انتخاب رشته، بسیار اتفاق می افتد که رشته مورد علاقه خود را به اجبار خانواده انتخاب نمی کنند و بعد از گذشت مدتی از درس زده شده و اقدام به ترک تحصیل می نمایند.
بسیاری دیگر با رویای پولدار شدن تحصیل را دیگر راهی برای رسیدن به موفقیت نمی دانند، بسیار دیده می شود حتی دانش آموزانی تصمیم می گیرند تحصیل را ترک کنند و به صورت خودخوان در یک حوزه خاص و مورد علاقه اقدام به فعالیت نمایند.
اگرچه در این مسیر عوامل بسیاری همچون مشکلات خانوادگی مشکلات روحی و جسمی دانش آموزان بی تاثیر نیست.
سوال مهمی که در این جا به وجود می آید دلیل تمام تصمیمات غلط در این مقطع بسیار مهم چیست؟ مطمئنا نقش نظام آموزشی و خانواده در این بین بی تاثیر نخواهد بود.
دانش آموزان از ترک تحصیل و عواقب آن اطلاعی ندارند و در سنی قرار ندارند که بتوانند تصمیمات درستی اتخاذ کنند.
به عنوان اصلی ترین مشاور در درجه اول خانواده و بعد نظام آموزشی می بایست مشکلات نوجوانان را شناخته و در راستای کمک به آن ها تلاش کنند.
بعد از ترک تحصیل چه کنیم؟
اگرچه ترک تحصیل پیامد هایی به همراه دارد، اما در صورتی که راهی جز ترک تحصیل ندارید سعی کنید با این موضوع کنار بیایید و مشغولیت دیگری را جایگزین آن کنید.
نوجوانان می توانند به طرق دیگری به علم و دانش خود بیافزایند به عنوان مثال با شرکت در دوره های فنی و حرفه ای می توانند یک حرفه خاصی یاد بگیرند و مدرک تخصصی آن را نیز دریافت نمایند.
تنها برای ادامه اهداف خود نیاز دارید که استعداد ها و توانایی خود را شناخته و در جهت اهداف خود قدم بردارید. با افزایش اعتماد به نفس و تلاش در حوزه ای که دوست دارید می توانید بعد از ترک تحصیل شغل مناسبی در حیطه ای مورد علاقه خود پیدا کنید و در کنار آن نیز به دانش و مهارت خود بیافزاید.
نقش خانواده در ترک تحصیل نوجوانان
خانواده در تحصیل دانش آموزان نقش تیغ دو لبه را دارد. از جهتی می تواند حمایت کننده و حامی تحصیل آن ها باشد و با تشویق و راهنمایی درست نقش زیادی در موفقیت دانش آموزان داشته باشد.
از طرف دیگر با تضعیف روحیه و ایجاد شرایط پرتنش و شرایط اقتصادی نامناسب آن ها را از ادامه تحصیل دلسرد کرده و زمینه ساز برای ترک تحصیل آن ها شوند.
بنابراین خانواده نقش اصلی را برای آینده دانش آموزان دارند و می بایست زمینه مناسبی برای تحصیل دانش آموزان مهیا کنند.