رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری
با نگاه به آثار تاریخی ایرانی که بعضا هزاران سال از عمر آنها میگذرد، میتوان اوج هنر معماری و دقت کار را در آنها مشاهده کرد. ارگ بم، تخت جمشید، گنبد قابوس و دیگر بناهای تاریخی نشان میدهد که معماری در خون ایرانیان است.
همین موضوع باعث شده که علاقه به طراحی و معماری آثار متفاوت، کهن یا مدرن، در بیشتر داوطلبین گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک که به دنبال تعیین مسیر آینده خود هستند، افزایش بیابد و توجه بیشتری را به خود جلب کند.
اگر شما هم در همین دسته از داوطلبین هستید، برای اطمینان از مسیر خود لازم است تا از رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری مطلع شوید.
توجه به این نکته نیز ضروریست که در هنگام انتخاب رشته، به علت اهمیت آن، بهتر است که راهنمای انتخاب رشته کنکور ریاضی و یا هنر را به دقت مطالعه فرمایید.پیش از این اما لازم است به شناخت دقیقی نسبت به رشته معماری رسیده باشید.
معرفی رشته معماری
عمارت در لغت به معنای آبادی و رونق و بنا است و معمار از همین ریشه بوده و به معنای فردی است که بسیار عمارت سازد و موجب رونق شود.
آیا تا به حال به این موضوع توجه کردهاید که با نگاه به آثار و بناهای مختلف میتوان به این که این سازه متعلق به کدام کشور است و چه پیشینه فرهنگیای را با خود میکشد، پی برد؟
در نگاه اول به کلیساهای سنپترزبورگ میتوان به راحتی پی برد که این بناها از آثار روسیه است و میتوان تمام تاریخ روسیه و شوروی را در آن درک کرد، مساجد ایران و استانبول نیز از این موضوع مبری نیستند.
این موضوع اثبات میکند که علم معماری تنها در پی پیش برد هدف خود، ساخت و طراحی بنا، نیست. معماران این وظیفه را بر دوش خود میبینند که طرحهای آنها رنگ و بویی از فرهنگ، اخلاق، روحیات، هنر و موقعیت جغرافیایی منطقه و کشورشان را دارا باشد.
این مسئله نشان میدهد که یک معمار باید در تمام علوم از جامعه شناسی گرفته، تا روان شناسی، هنر، فلسفه، توسعه اقتصادی، علوم طبیعی و حتی زیست شناختی تبحر داشته باشد تا بتواند مفاهیم لازم را درک و آنها به عرصه هنر و نمایش در آثارش بکشاند.
عموم مردم و حتی داوطلبین شاید تفاوت بین رشته معماری و رشته مهندسی عمران را مشهود ندانند. برای درک بهتر این موضوع؛ بدن یک انسان را در نظر بگیرید. این بدن شامل یک اسکلت سراسری بدنی است، این بخش شاید بسیار برای بدن و نگهداری آن حیاتی باشد.
اما به همین اندازه پوست، مو و ناخن نیز در این بدن حیاتی و ضروری است. اسکلت همان بخش تحت وظیفه مهندسین عمران است و پوست و … همان اموری است که مهندسین معماری بر روی ساختمان طراحی و اجرا میکنند.
رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری دانشگاه دولتی – دانشگاه تهران
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 1 : 866
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 2 : 428
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 3 : 99
رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری دانشگاه دولتی – دانشگاه شهید بهشتی
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 1 : 956
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 2 : 764
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 3 : 427
رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری دانشگاه دولتی – دانشگاه علم و صنعت
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 1 : 1326
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 2 : 946
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 3 : 412
رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته معماری دانشگاه دولتی – دانشگاه هنر اصفهان
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 1 : 3347
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 2 : 2458
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 3 : 744
رتبه لازم برای قبولی در رشته معماری دانشگاه دولتی – دانشگاه فردوسی مشهد
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 1 : 2651
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 2 : 1997
رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در منطقه 3 : 463