چگونه به فرزند کنکوری خود کمک کنیم
شدت گرفتن و اهمیت یافتن رقابت در کنکور سراسری سبب گردیده است که اطرافیان و خانواده های داوطلبان شرکت در کنکور سراسری، در پی همراهی فرزند خود در این رقابت، تلاش به رفع موانع مختلف برای رسیدن به نتیجه مطلوب و آماده سازی نیاز های آن ها نمایند.
مسلم است که هدف تمام خانواده ها، کمک حداکثری به فرزند خود برای رسیدن به اهداف وی می باشد تا بتوانند نتیجه مطلوبی را کسب نمایند.
نحوه برخورد با پشت کنکوری ها از سوی والدین بسیار مهم می باشد و می تواند تاثیر روحی بسیاری بر آن ها بگذارد.
آن ها تمام وقت خود را آزاد هستند و همین موضوع شرایط آن ها را بحرانی تر می کند که باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
چگونه به فرزند کنکوری خود کمک کنیم ؟
اهمیت کنکور در رقم زدن آینده فرزندان از دید والدین، سبب گردیده تا آن ها برای موفقیت فرزندان خود از هیچ کمکی دریغ نکنند.
برای گرفتن نتیجه هر چه بهتر به عنوان والدین کنکوری ها بدانیم که باید چگونه به فرزند کنکوری خود کمک کنیم تا به اهداف خود برسد.
وظایف خانواده های کنکوری تنها به آماده کردن بستر های مطالعاتی و آموزشی منحصر نمی گردد و لازم است تا از لحاظ روحی و جسمی نیز به فرزند خود توجه نمایند.خانواده ها باید اشتباهات رایج را بشناسند و به سمت این موارد پیش نروند.
با فرزند کنکوری خود صحبت کنید!
در وهله اول لازم است تا با فرزندان خود صحبت کرده و از وضعیت، مشکلات و موانع سر راه آن ها مطلع گردید تا بتوانید به آن ها کمک نمایید.
برخی از والدین به اشتباه تصور می کنند که صحبت با فرزندان در رابطه با کنکور و وضعیت آن ها می تواند مسبب ایجاد استرس در آن ها باشد و به همین علت سبب می شود بین آن ها فاصله ایجاد گردیده و نتوانند مشکلات آن ها به دقت دریابند و این موضوع، فشار روانی ایجاد شده بر روی دانش آموزان را دو چندان می کند.
واقع بین باشید !
بلند پروازی های والدانه را کنار گذاشته و آن چه از فرزندتان بر می آید را شناخته و متناسب با آن در وی هدف ایجاد نمایید.
وعده های بزرگ دادن به داوطلبین، استرس های فراوانی را در آن ها ایجاد می کند که هر ثانیه در ذهن خود باید به آن ها فکر کنند و همین امر سبب می گردد نتایج حتی بسیار بدتر از حد انتظار نیز به بار آورد.
لذا توانایی ها، گذشته تحصیلی، علایق، استعداد ها و میزان تلاش فرزند خود را در هدفی که برای آن متصور می گردید دخیل کنید تا استرس و بار مسئولیت سنگین را از دوش آن ها بردارید.
هر چند این بدین معنا نخواهد بود که پیشرفت تحصیلی غیر ممکن می باشد، اما اگر هم ممکن باشد تنها در یک محیط آرام، بدون استرس و بدون انتظار رخ خواهد داد.
ایجاد محیط مناسب مطالعه
اصلی ترین و مهم بخش در پاسخ به این که چگونه به فرزند کنکوری خود کمک کنیم می تواند این باشد که محیط و بستر مناسبی برای مطالعه آن ها ایجاد نماییم.
داوطلبین کنکوری بیش از نیمی از روز خود را مشغول مطالعه برای کنکور سراسری می باشند که اگر در محیط مناسبی این مهم رخ ندهد خستگی زودرس را به همراه خواهد داشت. لذا لازم است تا محیط خانه برای مطالعه آن ها آرام و مناسب باشد.
استرس های خانواده و جامعه را به آن ها منتقل نکنید و سعی کنید آن ها را در این بخش از بحث های خود دخیل ننمایید.
تعداد زیادی از داوطلبین عادت دارند که ساعات زیادی از مطالعه خود را در خارج از خانه انجام دهند، به طور مثال در محیط هایی هم چون کتابخانه های شهر، مدرسه و یا غیره که در این صورت خانواده ها باید از شرایط محیط مربوطه اطمینان حاصل نمایند تا راندمان دانش آموزان، آن طور که باید بالا باشد.