شرایط تغییر رشته دبیرستان
بسیاری از دانش آموزان، ممکن است بعد از انجام مشاوره و طی مراحل هدایت تحصیلی در پایه نهم و بعد از گذراندن یک یا چند پایه در هر یک از شاخه های نظری انتخابی خود، به دلایل مختلف قصد تغییر رشته ی خود را داشته باشند. برای این منظور دانش آموزان باید با شرایط تغییر رشته دبیرستان در پایه مد نظر شان آشنا باشند.
دلایل مختلفی در هر یک از پایه ها ممکن است داوطلبین را به این سمت سوق دهد تا به فکر تغییر رشته خود بیافتند.
به عنوان مثال در پایه دهم بسیاری از دانش آموزان به دلیل تفاوت هایی بین آن چه از رشته مد نظرشان در ذهن داشتند، با آن چه در عمل می بینند، به سوی تغییر رشته کشیده می شوند.
در پایه یازدهم و دوازدهم نیز برای آمادگی در کنکور و مسیر شغلی مورد علاقه خود، دست به این مهم می زنند.
شرایط تغییر رشته دبیرستان – تغییر رشته در پایه دهم به یازدهم
عموم دانش آموزان در این پایه به دلیل پی بردن به عدم علاقه به رشته انتخاب شده در هدایت تحصیلی پایه نهم، با پشیمانی از انتخاب خود مواجه می شوند و در پی تغییر رشته خود بر می آیند. شرایط تغییر رشته دبیرستان در پایه دهم برای متقاضیان به شرح ذیل است:
1- درخواست و تأیید اولیای دانش آموز، برای انجام تغییر رشته الزامیست. برای این منظور ولی دانش آموز باید فرم نمون برگ (الف) را که برای تغییر رشته تهیه شده است را امضا نماید و همراه با تایید خود دانش آموز، آن را تحویل مدیر واحد آموزشی دهد.
این نمون برگ باید تا حداکثر 2هفته پیش از شروع امتحانات خرداد ماه و یا شهریور ماه با امضای ولی و دانش آموز تحویل داده شود.
نمون برگ را در 2نسخه تکمیل و امضا نمایید و یک نسخه را نزد خود نگاه دارید و یک نسخه را جهت درج در پرونده دانش آموز تحویل مسئول مربوطه دهید.
چنان چه دانش آموز در هر دو مرحله ( خرداد ماه و شهریور ماه ) درخواست تغییر رشته داشته باشد، باید فرم های جداگانه را تکمیل نماید.
2- در وهله بعد نیاز به تاییدیه مشاور واحد آموزشی ( مدرسه ) دانش آموز و هم چنین آموزش و پرورش منطقه می باشد.
در صورت نبود مشاور تحصیلی در واحد آموزشی دانش آموز و یا عدم حضور وی در تعطیلات تابستان، مسئولیت اخذ تاییدیه کتبی مشاور تحصیلی، بر عهده مدیر واحد آموزشی مذکور می باشد.
3- معرفی دانش آموز به واحد آموزشی مذکور در نمون برگ، جهت شرکت در امتحانات بعد از تایید شدن درخواست وی جهت تغییر رشته توسط آموزش و پرورش منطقه / ناحیه / شهرستان.
در صورتی که رشته جدید درخواستی داوطلب، در واحد آموزشی اولیه داوطلب موجود باشد، به همان واحد برای گذراندن امتحانات معرفی می گردد.
در صورت نبود رشته یا شاخه درخواستی در واحد آموزشی متقاضی، با هماهنگی با آموزش و پرورش، دانش آموز می تواند واحد جدید را توسط نمون برگ ( ب ) تعیین و انتخاب نماید.
لازم به ذکر است در صورت تایید از سوی آموزش و پرورش، واحد مذکور ملزم به گرفتن امتحانات از دانش آموز می باشد و لازم است در پایان، نتایج وی را طی گزارشی در نمون برگ مذکور تسلیم واحد مربوطه بنماید.
4- شرکت در امتحان تغییر رشته ( در رشته مد نظر دانش آموز در پایهه دهم ) و کسب نمره قبولی در دروس این پایه