تفاوت رشته مکانیک و مکانیک خودرو
تفاوت رشته مکانیک و مکانیک خودرو با شناسایی دقیق هر یک از این رشته ها و بررسی نقاط غیر مشترک آن ها مشخص می شود.
در افکار عمومی رشته مکانیک یکی از رشته هایی تلقی می شود که محدوده ای به وسعت ماشین و خودرو های سواری دارد.
معرفی مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک از رشته های زیر مجموعه علوم فیزیک است و از طریق کنکور ریاضی امکان پذیرفته شدن در آن وجود دارد. بررسی نحوه حرکت اجسام و چگونگی وارد شدن نیرو به آن ها مهمترین موضوع در این رشته است.
هنگامی که افراد بتوانند شناخت دقیق و اصولی پیرامون این موضوعات بدست آورند توانایی ترکیب و بهره وری از این نیروها برای انجام امور دیگر و طراحی های اصولی برای بهینه سازی سبک زندگی را خواهند داشت.
معرفی رشته مکانیک خودرو
رشته مکانیک خودرو از رشته های صنعتی است که بازار کار فراوانی هم در کشور و هم خارج از کشور دارد.
این رشته محبوب که عمدتا داوطلبان آن از میان مردان است، ارتباط مستقیمی با صنعت خودرو سازی و تعمیر و احیای قطعات فرسوده خودرو ها دارد.
خودرو سازی در کشور ما پس از صنعت نفت، از مهمترین صنایع محسوب می شود. یک مهندس مکانیک خوب می تواند تمامی عیوب یک خودرو را کشف کرده و اقدامات لازم برای برطرف ساختن آن را انجام دهد.
رشته مکانیک خودرو از سری رشته های تخصصی است که به هدف ارتقاء سطح تولیدات خودرویی داخلی و ارزیابی سطح مرغوبیت خودروهای وارداتی در حال جذب دانشجویان مستعد است.
گرایشات رشته مکانیک
تحصیل در رشته مکانیک یکی از اهداف داوطلبانی است که به شناخت نیروها و تاثیرات آن بر روی به حرکت در آوردن ماشین آلات علاقه خاصی دارند.
چیستی رشته مهندسی مکانیک مبتنی بر تجزیه و تحلیل سیالات و زمینه های سیستمیک برای انتقال انرژی حرکتی است.
متناسب با نوع فعالیت و حیطه مورد علاقه هر داوطلب این رشته گرایشات مختلفی را به شرح زیر برای علاقمندان فراهم کرده است:
رشته مهندسی مکانیک بیومکانیک
گرایش مکاترونیک
رشته مهندسی مکانیک گرایش سیستم محرکه خودرو
گرایش سازه بدنه خودرو
گرایش انرژی و محیط زیست
گرایش طراحی کاربردی
گرایش سیستم های تعلیق ترمز و فرمان
گرایش مهندسی هسته ای
گرایش تبدیل انرژی
گرایش مهندسی دریا
بازار کار رشته مکانیک خودرو
رشته مکانیک خودرو از رشته های محبوب و پر طرفداری است که با توجه به نقش مهم و کلیدی آن در رفع عیوب خودرو ها و نیاز هر روزه و دائمی مشتریان به این مهندسین، دارای بازار کار خوبی هم در داخل ایران و هم در کشورهای خارجی است.
یک مکانیک خودرو می تواند تمامی عیوب انواع خودرو ها را به خوبی شناسایی کند و در سریع ترین زمان ممکن با استفاده از تعمیر و یا تعویض قطعات اقدام به برطرف کردن آن ها کند.
همین امر سبب می شود تا کسانی که خودرویشان دچار مشکل شده است ناچارا به مکانیک های ماهر و دارای دانش فنی کامل مراجعه کنند و دستمزد ناشی از برطرف شدن اشکالات را پس از تحویل خودرو پرداخت کنند.
طراحی خودرو نیز یکی دیگر از گرایشات رشته مکانیک است که به نسبت رشته مکانیک خودرو دارای جایگاه پایین تری از لحاظ بازار درآمدی است.
یک طراح خودرو با توجه به امکانات داخلی، دارای بازار کار زیادی نیست اما این امر در کشورهای دیگر همتاز و هماهنگ با رشته مکانیک خودرو برای فارغ التحصیلان اقدام به کسب درآمد می کند.